Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

4 accesorii utile pentru îngrijirea acoperișului din țiglă metalică în timpul sezonului rece

image0gaod.png

Acoperișurile moderne din tablă, fie din țiglă metalică, fie din tablă fălțuită, sunt preferate de majoritatea românilor, pentru că îmbină în mod util calitatea materialelor metalice, durabile în timp și rezistente la condiții atmosferice diverse cu imaginea clasică, ce poate fi obținută prin montarea unei astfel de soluții tehnice. În mod normal, durata de viață a unui astfel de acoperiș este de aproximativ 50 de ani, dar pentru a se atinge aceasta este necesară și o întreținere corespunzătoare, utilă mai ales în perioada anotimpului rece, atunci când condițiile sunt mai vitrege.

Producătorii premium de învelitori metalice oferă clienților interesați materialul propriu-zis și o serie de accesorii pentru îngrijirea corespunzătoare a acoperișului și pentru obținerea unei siguranțe maxime. Pe site-ul Lindab.ro este disponibilă toată gama de produse pentru acoperiș cu ajutorul cărora se poate realiza un proiect complet de cea mai bună calitate. Țigla metalică, tabla pentru fălțuit, accesoriile și elementele pentru ventilație existente aici sunt realizate din materiale foarte durabile, ce încorporează cele mai noi tehnologii din domeniul construirii de acoperișuri.

Iată care sunt cele patru accesorii pentru îngrijirea acoperișului din țiglă metalică în timpul iernii!

Cei mai mari dușmani al acoperișurilor metalice și al celor care locuiesc în clădirile protejate în acest mod sunt zăpada și gheața, ce se pot acumula, uneori, în cantități apreciabile în diferite zone ale acestuia. Având în vedere acest element, proprietarii care au casele acoperite cu această soluție tehnică trebuie să ia câteva măsuri prin care să evite pericolele ce pot apărea din acest motiv.

  1. În timpul ninsorilor abundente, zăpada se poate acumula pe acoperiș în straturi groase, iar când se încălzește afară poate apărea o peliculă de apă între acest strat și acoperiș, care să ducă la alunecarea bruscă a mii de kilograme de zăpadă ce ar putea să distrugă elemente constructive ale casei sau să rănească persoane și animale situate în apropiere. Pentru a se evita acest lucru, specialiștii recomandă montarea unor elemente de tip parazăpadă, fixate cu ajutorul unor console speciale, care să elimine posibilitatea căderilor de zăpadă și să permită topirea treptată a acesteia;
  2. Jgheaburile și burlanele sunt accesorii ale acoperișului ce pot fi afectate de precipitațiile din timpul iernii. Producătorii de accesorii pentru acoperișuri au în ofertă soluții de protejare. Un exemplu este reprezentat de grilajele speciale, ce se montează peste jgheaburi și care nu permit acumularea zăpezii în interior. Zăpada se topește natural și se scurge în mod obișnuit prin burlane către sol;
  3. Acoperișurile din tablă fălțuită favorizează alunecarea gheții acumulate. Pentru a se evita astfel de evenimente nedorite există posibilitatea montării unor opritoare de gheață pentru acoperișuri fălțuite, cu ajutorul cărora este eliminată în totalitate posibilitatea producerii unui accident;
  4. O soluție modernă, ce dă rezultate garantate, este reprezentată de sistemul inteligent de degivrare. Acesta este compus dintr-o serie de rezistențe electrice, conectate la senzori, care oferă căldură în momentul în care se constată o acumulare de zăpadă sau de gheață pe diferite zone ale acoperișului, în special în zona jgheaburilor. În acest mod se elimină posibilitatea acumulării zăpezii sau a gheții în zonele sensibile.

În concluzie, proprietarii de acoperișuri metalice ar trebui să ia măsuri din timp pentru a evita producerea unor accidente și degradări ce pot interveni asupra proprietății lor în timpul sezonului rece.

Sursa foto: lindab.ro