Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Protectia acoperisului

Lindab Protectline

Acoperisurile in panta sunt locuri expuse si periculoase. Cu toate acestea, ele reprezinta locul de munca pentru o serie intreaga de grupe profesionale. Dulgherii, tinichigiii, cosarii si personalul de intretinere lucreaza in mod curent in aceste locuri indiferent de conditiile metorologice: vreme buna, ploaie, vant ori zapada.


Lucrul la inaltime creste considerabil riscurile de accidentare, de aceea trebuie luate masuri suplimentare de protectie.
Lindab Protectline a fost dezvotat respectand normele in domeniu din Suedia si va ofera o serie intraga de solutii care asigura protectie maxima si se potrivesc oricarui tip de acoperis.
 
Lindab Protectline este un sistem poate fi montat pe orice tip de acoperis.
Fie ca este montat pe tabla faltuita, tabla cutata, tigle metalice la tigle de argila sau beton, sindrila bituminoasa, ardezie, Lindab Protectline reprezinta sistemul de siguranta care permite atat alunecarea succesiva a zapezii, cat si accesul firesc pe acoperis pentru intretinerea acestuia.

Este un sistem complet, care respecta normele suedeze in domeniu.
Elementele din gama Protectline sunt fabricate din otel protejat prin galvanizare cu 275 g/m2 zinc ceea ce asigura o buna protectie anticoroziva.
La cerere, sistemul poate fi livrat vopsit in cinci culori standard: Alb, Negru, Gri inchis, Maro si Caramiziu.

DOMENII DE UTILIZARE
Sistemele Lindab Protectline pot fi montate pe urmatoarele tipuri de invelitori:
 - tigle metalice
 - tabla cutata
 - acoperis faltuit
 - panouri sandwich 
 - tigla de beton
 - tigla de argila profilata sau solzi
 - sindrile
 - membrane
 
Sistemul include mai multe solutii de fixare care permit racordarea la:
 - materialul de invelitoare
 - sipci suport
 - astereala
 - plansee de beton

SISTEMELE DE PARAZAPEZI
Parazapezile sunt mai mult decat necesare pe un acoperis inclinat. Rolul lor este de a opri alunecarea zapezii care ar putea deteriora sistemul de jgheaburi si chiar ar putea crea pagube la sol. Lindab iti propune doua alternative pentru protectie impotriva alunecarilor de zapada de pe acoperis: console cu  3 tevi sau grilaje cu perforatii.

Lindab Safety

Indiferent de vreme, fie ca este vara sau iarna, dulgherii, tinichigiii, cosarii si personalul de intretinere fac parte din categoria celor care lucreaza in conditii dificile de munca, pentru a executa reparatii la inlatime. Un sistem de protectie asigura accesul in siguranta pe acoperis pentru lucrarile de intretinere si reparatie. Lindab Safety a fost dezvoltat respectand normele in domeniu si va ofera o serie intreaga de solutii care asigura protectie maxima si se potrivesc oricarui tip de acoperis.
Pe de alta parte ninsorile abundente din timpul iernii creaza numeroase probleme ce tin de protectia zonei din jurul cladirilor cu acoperis in panta. In aceste conditii, zapada se depune in cantitati mari pe acoperis, fapt ce presupune riscuri ridicate de accidentare pentru cei care trec pe langa o cladire care nu are montat un sistem de parazapezi. Instalarea parazapezilor pe acoperisuri elimina riscul alunecarii bruste a maselor mari de zapada, pastrand astfel un nivel ridicat de siguranta a trecatorilor.
 
Parazapezi tubulare
Parazapezile sunt obligatorii pentru acopersurile a caror inclinatie este mai mare de 1:8. Sistemul de parazapezi  tubulare Lindab Safety este compus din console de fixare pe invelitoare si una sau doua țevi cu diametrul de 32 mm  si lungimea standard de 3 m.