Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Vent Tools

Vent Tools este o aplicatie pentru telefoanele inteligente cu sistem de operare Android sau iOS. Aceasta cuprinde o colectie de instrumente care ajuta la realizarea de calcule rapide pentru instalatiile de ventilare

​Din dorinţa de a ţine pasul cu evoluţia rapidă a tehnologiei departamentul IT al Lindab a început de o vreme dezvoltarea unei aplicaţii pentru telefoanele inteligente, fie ele cu sistem de operare Android sau iOS. Rezultatul este noua aplicaţie denumită sugestiv Vent Tools disponibila pe Google Play sau AppStore.

Practic, această aplicaţie este o colecţie de mai multe instrumente utile în domeniul ventilaţiilor şi anume: dimensionarea tubulaturilor, calculul puterii necesare, calculul distanţei dintre două coturi/teuri, calculul cantităţii de izolaţie necesară sau calculul unghiului acoperişului. Mai jos urmează o scurtă descriere a acestor funcţii.

Dimensionarea tubulaturilor – Duct Calculator

Aceasta funcţie permite verificarea/dimensionarea rapidă a tubulaturilor rotunde sau rectangulare cunoscându-se cel puţin două din cele trei variabile din calculul de dimensionare al tubulaturilor: viteza, debitul şi secţiunea. Acest instrument poate fi util fie pe un şantier unde se doreşte verificarea unei instalaţii existente fie în faza de proiectare pentru o predimensionare a sistemului.

Calculul puterii necesare – Air capacity

Cu această funcţie se poate afla puterea cedată de un debit de aer la un ecart de temperatură sau oricare altă variabilă în funcţie de celelalte. Poate fi utilă de exemplu la predimensionarea bateriilor de încălzire/răcire.

Calculul dezaxarii la coturi/teuri – Offset

Această funcţie permite calculul distanţei între axe în momentul în care se face o deviere folosind coturi sau lungimea necesară a tubului dintre două coturi pentru a arezulta o anumită distanţă între axe.

Calculul unghiului acoperişului – Roof angle

Cu această funcţie se poate afla unghiul acoperişului daca se cunosc laturile acestuia. Această funcţie e utilă când se doreşte realizarea unei treceri prin acoperiş si nu se cunoaşte unghiul acestuia.

Calculul cantităţii de izolaţie – Length of insulation

Cu această funcţie se poate calcula cantitatea de izolaţie necesară, în mp, dacă se cunosc dimensiunile tubulaturii şi lungimea acestora.

Setări – Settings

Aici se pot modifica unităţile de măsură folosite.