Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Rezistenta la foc

Oprirea raspandirii focului in cladiri
Intr-o cladire, un incendiu poate provoca daune substantiale, ducand la cheltuieli majore din partea proprietarului. Insa un astfel de incendiu reprezinta in primul rand o amenintare pentru persoanele aflate in interior. Sistemele de protectie la foc si de control al fumului calculate si realizate corect reduc la minimum, sau chiar previn, daunele si ranirile provocate de un posibil incendiu.

Lindab Protect este gama de sisteme de ventilatie si protectie impotriva incendiilor, care ofera o siguranta sporita. Am dezvoltat aceasta solutie pentru a proteja cladiri si pentru a salva vieti.


Protectii certificate si sigure impotriva incendiilor
Cand vine vorba despre protectia impotriva incendiilor in sistemele de ventilatie, este foarte important ca sistemul sa fie de cea mai buna calitate. Doar atunci cand stii ca fiecare componenta este fiabila si ca va ramane stabila in cazul unui incediu, te vei simti in siguranta.  Cu sistemul de ventilatie si protectie impotriva incendiilor Lindab, vei fi protejat.
 
Toate componentele sistemului poarta marcajul CE conform directivei europene 89/106/CEE si al standardului de produse EN 12101-7, ele fiind si testate conform EN 1366-9.

Clapete anti foc

Lindab a dezvoltat sisteme de protectie la foc si produse care, in cazul unui incendiu, protejeaza cladirile si salveaza vieti. Clapetele anti foc opresc propagarea focului si rezista chiar si in cazul caldurii mari degajate de un incendiu. Aceste produse care se amplaseaza la trecerile tuburilor prin peretii rezistenti la foc au rolul sa opreasca incendiul sa ajunga in incaperea invecinata prin intermediul tubulaturii de ventilatie. Fiecare produs a fost testat in conditii solicitante si a fost certificat pe baza cerintelor standardelor de protectie la foc.

Noi clapete anti foc

Cea mai noua clapeta anti foc din gama este FNC1U. Aceasta clapeta a fost conceputa sa permita un montaj rapid si usor fara a sacrifica rezistenta la foc. Confectionata din otel cu conectori Lindab SAFE si clasa de etanseitate C, clapeta poate fi instalata in toate aplicatiile standard unde sunt pereti usori, pereti din beton sau zidarie, podea/tavan.

Sistemul de control al fumului Lindab Protect

Sistemul de control al fumului Lindab este conceput sa controleze combustia gazelor in cazul unui incendiu si sa directioneze fumul rezultat la exteriorul cladirii. Efectele focului sunt controlate astfel incat propagarea focului este limitata si caile de acces sunt protejate de fum pentru a facilita evacuarea persoanelor din cladire.

Sistemul este realizat din multiple componente precum tubulatura pentru desfumare cu marcaj CE (tubulatura circulara si rectangulara cu certificare pentru montaj orizontal si vertical), voleti de fum, compensatoare, diverse accesorii si ventilatoare rezistente la foc.

Folosind sistemul Lindab Protect veti primi un sistem circular sau rectangular conform necesitatilor din proiect certificat CE cu rezistenta la foc E600 120 minute pentru un compartiment de incendiu, testat impreuna cu accesorii necesare precum grile, compensatoare de dilatare, atenuatoare de zgomot etc., care poate fi montat in pozitie orizontala sau verticala fara a mai fi necesare izolari suplimentare ale tubulaturii.

Vrei sa iti spunem mai multe?

Arata-ne interesul tau pe acest subiect scriindu-ne la info@lindab.ro si noi te contactam. Iti povestim fie telefonic, fie in cadrul unei intalniri despre sistemele de control foc Lindab.​