Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Ventilatia rezidentiala

De ce este importanta ventilatia rezidentiala

Cea mai mare parte a unei zile (pana la 90% din timp) o petrecem in interior, acasa sau la birou. Timp in care respiram si pana la 20 000 de litri de aer. Studii realizate in ultimii ani au aratat ca aerul de la interior poate sa fie considerabil mai poluat decat aerul exterior.

Printre factorii poluatori din casa sunt emanarile de dioxid de carbon de la persoane, abur, compusi organici volatili emanati de elemntele de constructie si mobilier, substante folosite la curatire, radon.

Folosind un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura de la Lindab puteti obtine un aer interior proaspat, recuperand energia care altfel s-ar pierde prin aerisierea obisnuita. De asemenea, un sistem de ventilatie functioneaza permanent oferind aer proaspat ocupantilor pe intreaga perioada a zilei si a noptii.

Putem oferi prin sistemul InDomo o solutie si in cazul caselor in care spatiul disponibil pentru instalatii este unul redus. Cu tubulatura semirigida de diametre mici din polietilena tratata antibacterian si antistatic care poate fi montata intr-un tavan fals cu inaltime redusa sau chiar montata ingropat.

Care sunt avantajele unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura centralizat

Desi procesul de instalare a unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura centralizat este mai implica un timp de montaj mai mare (instalre echipament, montare tubulatura, instalare valve in camere) beneficiile se vor vedea intr-un confort sporti ulterior. Recuperatorul de caldura are o eficienta ridicata, cea ce va insemna un consum mai mic energetic. Introducerea aerului proaspat se va face in incaperile in care acesta este cel mai necesar, de exemplu in dormitor sau living, iar evacuarile se vor face din incaperi precum baie sau dressing. Astfel prin acest flux de aer veti improspata aerul in intreaga casa, eliminand mirosuri, risc de aparitie a mucegaiului in spatiile in care umiditatea este mai mare sau cu aer inchis.

Vrei sa afli mai multe despre solutiile Lindab?

Vrei sa afli mai multe despre solutiile Lindab pentru ca aerul din interiorul casei tale sa fie optim pentru sanatatea ta si a familiei tale?
Scrie-ne pe info@lindab.ro, lasa-ne datele tale de contact si te sunam negresit.