Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Cea mai buna tigla metalica

imagerraks.png

Vrei sa refaci acoperisul casei sau sa ridici unul nou? Vrei sa gasesti o solutie optima pentru a face fata tuturor intemperiilor si sa aiba o durabilitate mare? In continuare, vei descoperi de ce tigla metalica este cea mai buna solutie, vei consulta un top al celor mai bune produse si vei afla cum sa alegi ceea ce se potriveste proiectului tau si cum sa le montezi corect.

Cuprins:

  1. Cea mai buna tigla metalica - Clasificare TOP 3

1.1. Alte produse recomandate de Lindab.com

  1. Cum alegi cea mai buna tigla metalica
  2. Cum se monteaza cea mai buna tigla metalica si alte detalii utile
  3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cea mai buna tigla metalica

1. Cea mai buna tigla metalica - Clasificare TOP 3

Tigla metalica este solutia optima de a ridica sisteme complete de acoperisuri, avand o durata de viata extinsa. Se remarca prin diferite calitati, cum ar fi rezistenta, flexibilitatea, greutatea redusa, usurinta in montare, aspectul placut. Pe piata exista diferite tipuri de tigle metalice, insa cele mai bune sunt produsele care intrunesc toate calitatile precizate mai sus.

 

 

image5h55.png imagehqhpi.png image4yzno.png

Produs

Nordic 400

Skane

LTM300

Caracteristici

​Are acoperire multistrat din poliester lucios (PE), High Build Poliester (HBPE) si poliester mat (MPE)

Ofera culori diverse

Are grosime de 0.5 mm

Greutatea este 5 Kg/ mp

Are latime utila de 1000 mm si latime totala de 1095 mm

Lungimea modulului este 400 mm, iar inaltimea totala de 60 mm

Fabricata din tabla din otel galvanizata la cald, cu greutatea de 4,30 kg/m2 brut

Inaltimea profilului 39 mm

Latimea utila 1100 mm

Latimea bruta 1175 mm

Lungimea minima 480 mm

Lungimea maxima 6100 mm

Grosimea 0,5 mm

Lungimea modulului 400mm

Grosimea este de 0.45 mm

Are greutate de 4.05 Kg/ mp

Latimea utila este de 1100 mm

Latimea totala este de 1175mm

Lungimea modulului este 300 mm

Are inaltime totala de 39 mm

Vine cu o garantie de 15 ani

PRO

Este un produs premium pentru acoperis

Are un aspect desavarsit

Asigura rezistenta mare la incarcari de zapada si vant

Pune la dispozitia clientului o gama variata de culori

Streasina are linie eleganta

Montajul este foarte usor datorita decupajului diagonal al panourilor de tigla metalica

Durata de viata este de peste 50 de ani

Este un produs accesibil

Este optimizat pentru streasina contur, iar imbinarile sunt 100% etanse

Are profilatie joasa si aspect similar tiglei clasice

Se adreseaza clientilor cu venituri medii

Este disponibil intr-o gama de culori vasta

Este o varianta economica

Montajul este simplu si sigur

Ofera un aspect placut, indiferent ca este vorba despre o cladire veche sau despre una noua

Durata de viata testata in conditii de clima aspra este de peste 50 de ani

Se comporta exelent la solicitarile mecanice, nu crapa si nu se sparge

Mentine culoarea ca noua pe toata perioada vietii sale

Contra

Produs Premium - pretul poate fi mai mare in comparatie cu alte optiuni

Descarcarea tiglelor trebuie sa se faca cu utilaje speciale pentru manevrare

Nu se mentioneaza ca ar fi puternic izolanta pe timp de vara

 

Vezi produs

Vezi produse

Vezi produs

1.1. Alte produse recomandate de Lindab

Venim in sprijinul clientilor cu produse ideale pentru renovari sau pentru constructii noi, fabricate din materiale de calitate superioara, cu greutate redusa, de doar 5 kg, in culori clasice sau moderne, in asa fel incat acoperisurile sa reziste cat mai mult timp. Mai mult decat atat, pentru a fi sigur ca faci alegerea corecta, consultantii nostri iti stau la dispozitie cu explicatii si detalii suplimentare.

SMART

imageu7zo.png

Vezi produs

Tigla metalica este o varianta economica din aceasta gama, acoperita cu poliester lucios. Are o greutate de 0,4 mm, latime totala de 1180 mm, latime utila 1100 mm, lungime modul 300mm, inaltimea profilului 45 mm, greutatea 5 kg/m2, inclinatie minima 14 grade.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

-       este excelent pentru cei care vor sa faca economii

-       este un produs elegant si sigur

-       poate fi folosita pe o cladire veche sau una noua

-       tiglele pot fi depozitate si la exterior pana cand vor fi montate

-       fac fata foarte bine mediului rural, zonei urbane, atmosferei marine

-       trebuie protejata impotriva zgarieturilor si accidentelor pe perioada in care sunt manevrate

-       inregistreaza o pierdere medie a stralucirii

-       are o grosime mai mica

2. Cum alegi cea mai buna tigla metalica

Tigla metalica este considerata de foarte multi proprietari ideala pentru acoperisul casei, pentru ca are numeroase avantaje de necontestat: greutate redusa, durata de viata foarte lunga, montaj rapid si usor, intretinere lejera, fara costuri suplimentare, este prietenoasa cu mediul inconjurator, ofera posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de culori etc. Cine vrea sa aiba parte de un acoperis rezistent pentru un timp cat mai indelungat trebuie sa stie care sunt criteriile de care sa tina cont ca alegerea sa fie una in deplina cunostinta de cauza.

Printre aceste criterii se numara:

  • Un acoperis de tigla metalica trebuie sa reziste cat mai mult, chiar si peste 50 de ani. Pe piata exista diferite tipuri de astfel de produse, fiecare dintre ele oferind o durabilitate precisa;
  • Producatorii pun la dispozitie o gama variata de culori, astfel incat sa se muleze perfect pe gusturile proprietarilor. Aceasta alegere se va face, totusi, in functie de tamplaria exterioara, designul casei, nuanta fatadei sau arhitectura din zona de locuit;
  • Rezistenta la temperaturi extreme. Un produs acceptat trebuie sa fie unul rezistent la variatiile de temperatura in functie de anotimp sau la fenomenul inghet - dezghet. O tigla metalica rezistenta la temperaturile ridicate din timpul verii si la razele ultraviolete este perfecta pentru orice nevoie;
  • Tipul de strat superior. In general, tigla trebuie sa aiba un strat protector superior, fabricat din poliester mat, lucios sau granulat, din poliuretan sau doar o vopsea cu proprietati protectoare speciale. Acoperisul beneficiaza astfel de o protectie suplimentara;
  • De regula, diferenta de pret va arata daca tigla aleasa este mai groasa sau mai subtire. Specialistii recomanda tipurile de tigla mai groasa, care sa reziste bine trecerii timpului, specificand faptul ca foaia sa aiba grosime peste 0,4 mm si ca produsele cele mai bune sunt cele de minim 0,5 mm;
  • Pretul. Desi este foarte important pentru majoritatea oamenilor, acest aspect nu trebuie privit ca unul esential in alegerea tiglei metalice potrivite pentru ca economia este buna, dar nu in acest caz. Un produs ieftin poate sa nu ofere calitatea de care este nevoie pentru un timp cat mai lung. Dupa ce au fost cercetate avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de tigla, se poate descoperi si cea mai buna oferta de pe piata, tinand cont de bugetul fiecaruia.

3. Cum se monteaza cea mai buna tigla metalica si alte detalii utile

Inainte de a incepe montajul tiglei metalice trebuie neaparat citite cu atentie instructiunile producatorului. Acest lucru se face pentru a stabili ordinea de montaj si de a face rost de toate materialele de care mai este nevoie pentru a ridica acoperisul. Tigla metalica se va monta direct pe acoperis compact sau pe retea de scanduri.

Pentru a taia panourile trebuie sa se foloseasca o masa de lucru. Pe unul dintre capete se monteaza o scandura, pe care se vor aseza placile pentru a putea fi pliate sau prefaltuite. Este necesar ca panourile sa aiba pretaiere de 20 mm la ambele capete si sa fie usurate in partea de jos pentru a putea fi prinse in streasina. In functie de forma acoperisului, montarea se poate realiza de la stanga la dreapta sau invers. Apoi, se traseaza pozitia panourilor pe suprafata de acoperit. Pentru montare se vor folosi suruburi si agrafe.

Cateva unelte si accesorii sunt utile pe toata durata manipularii si montarii tiglei metalice: manusi de protectie, incaltaminte cu talpa moale si aderenta, bormasina, foarfece de mana, ciocan de tinichigiu, cutter, ruleta, mastic butilic pentru etansari etc.

Intretinerea acoperisului din tigla metalica este una foarte lejera pentru ca nu necesita masuri speciale. Ploaia va indeparta praful sau oricare alte impuritati nedorite, iar suprafata neteda a panourilor va face imposibila fixarea muschilor sau a lichenilor. In cazul in care, dintr-un motiv sau altul, trebuie sa se spele bine acoperisul, acest lucru se va face doar cu o perie moale si cu apa calda.

In concluzie, daca vrei sa refaci acoperisul casei vechi sau sa faci unul nou pentru o cladire aflata in constructie, trebuie neaparat sa cercetezi cu atentie recomandarile specialistilor, parerile altor clienti multumiti de achizitia facuta si sa tii cont de diferite criterii esentiale in alegerea celei mai bune tigle metalice.

Surse foto:

lindab.com

shutterstock.com

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cea mai buna tigla metalica

Care este cea mai durabila tigla metalica pentru acoperis?

Cea mai durabila tigla metalica pentru acoperis este Nordic400, pentru ca ofera rezistenta pe o perioada de peste 50 de ani, fiind fabricata din materiale de calitate superioara.

Cum alegi cea mai buna tigla metalica pentru acoperis?

Cea mai buna tigla metalica pentru acoperis trebuie sa fie aleasa in functie de anumite aspecte importante, cum ar fi grosimea, culoarea, rezistenta la temperaturi extreme, durabilitatea, tipul de strat superior, pretul, producatorul.

Cum se monteaza cea mai buna tigla metalica pentru acoperis?

Tigla metalica se monteaza urmand recomandarile specialistilor si tinand cont de instructiunile primite de la producator. Ea se asaza direct pe acoperis sau pe o retea de scanduri, de la stanga la dreapta sau invers.

Care sunt avantajele tiglei metalice pentru acoperis?

Tigla metalica este ideala pentru constructii vechi sau noi, este fabricata din otel de cea mai buna calitate, are greutate redusa, se poate gasi in culori clasice sau moderne, poate fi ecologica, intretinerea se face usor, montarea este rapida.

Cum se intretine tigla metalica de pe acoperis?

Tigla metalica nu are nevoie de ingrijiri speciale pentru ca nu permite fixarea muschilor sau lichenilor, iar apa de ploaie o spala foarte rapid de praf sau alte impuritati. Totusi, in cazul in care s-a murdarit din diferite motive, se poate utiliza o perie moale si apa calda pentru a fi curatata.

Ce fel de unelte sunt necesare pentru montarea tiglei metalice?

Sunt necesare diferite tipuri de unelte si accesorii pentru a duce la bun sfarsit acest proiect, dintre acestea putand fi mentionate urmatoarele: bormasina, foarfece de mana, ciocan de tinichigiu, cutter, ruleta, mastic butilic pentru etansari, manusi de protectie, incaltaminte cu talpa moale si aderenta etc.