Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Cladiri de birouri pe structura metalica – Etape de constructie si alte informatii utile

imageer2l.png

Halele metalice sunt din ce in ce mai folosite in diverse domenii, ca spatii de lucru sau de depozitare. Stucturile de acest gen aduc o multime de avantaje si, de aceea, antreprenorii, arhitectii si investitorii prefera sa se orienteze catre aceasta solutie atunci cand vine vorba despre constructia unui perimetru usor de construit, potrivit pentru multiple activitati. Acest demers vine la pachet cu o serie de etape care trebuie parcurse  – asadar, daca vrei sa construiesti o cladire de birouri pe structura metalica, trebuie sa te documentezi cu privire la pasii pe care trebuie sa-i urmezi.

 Cuprins

  1. Cladire de birouri pe structura metalica – Etape de constructie
  2. Ce avantaje are o cladire de birouri de tip constructie metalica?

1. Cladire de birouri pe structura metalica – Etape de constructie

Constructia unui spatiu este un proces laborios, care implica timp, resurse (materiale si umane), dar si o buna planificarea. Structurile metalice sunt avantajoase din mai multe puncte de vedere, intrucat pot fi construite rapid, intr-un mod mult mai eficient, comparativ cu alte tipuri de constructii.

In primul rand, prima etapa consta in alegerea unui furnizor cu experienta, care sa-ti ofere materiale de calitate. Impreuna cu echipa de profesionisti vei putea analiza cele mai bune optiuni pentru proiectul tau, luand in calcul caracteristicile, pretul, structura si toate detaliile referitoare la rezultatul pe care ti-l doresti. De asemenea, cu ajutorul unui specialist, vei putea obtine schitele necesare – etapa de proiectare este esentiala, deoarece poti face ajustari sau poti modifica abordarea, in asa fel incat sa vina in intampinarea nevoilor tale.

Pe baza schitelor efectuate, se vor selecta sau se vor fabrica toate piesele necesare pentru constructia propriu-zisa. Intre timp, terenul va trebui sa fie pregatit in asa fel incat structura sa poata fi amplasata pe o fundatie stabila si solida, care sa nu fie expusa la eventuale riscuri. Astfel, de regula, in aceasta etapa se toarna placa de fundatie si se fixeaza suruburile de ancorare. Bineinteles, este important sa colaborezi cu echipa specializata, care sa stie exact care sunt procedurile si tehnicile care trebuie puse in aplicare.

In momentul in care toate componentele si partile sunt livrate in locatie, poate incepe asamblarea constructiei, tinandu-se cont de plan si de toate indicatiile arhitectului. Dupa ce structura este ridicata, se vor adauga toate accesoriile pe care ai ales sa le incluzi in plan (ferestre, usi, ventilatie pentru birouri, iluminatoare etc.).

Prin urmare, procesul nu este unul complicat, insa trebuie realizat in mod profesionist, de catre personal specializat, pentru a te asigura ca totul merge in directia potrivita. De altfel, este recomandat sa optezi pentru materiale si componente de calitate, special create pentru constructia de hale metalice.

imagedb0ap.png

2. Ce avantaje are o cladire de birouri de tip constructie metalica

O constructie metalica are nenumarate avantaje pe care merita sa le iei in considerare. De aceea, din ce in ce mai multi investitori si antreprenori se orienteaza catre o astfel de varianta, indreptandu-si atentia catre diverse tipuri de solutii pentru hale metalice. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care trebuie sa le iei in calcul:

  • Constructia efectiva este rapida si eficienta, deoarece nu necesita mult timp pentru asamblare
  • Structura metalica este rezistenta la coroziune, la incendiu si la alti factori externi (umiditate excesiva, infiltratii, etc.)
  • Spatiul poate fi personalizat si configurat in functie de nevoi si se pot crea diverse tipuri de compartimentari, in cadrul aceleiasi structuri metalice. In plus, structura poate fi modificata si extinsa chiar si ulterior, in functie de necesitati.
  • Costurile implicate sunt mult mai scazute comparativ cu cele necesare pentru alte tipuri de constructii
  • Componentele sunt prefabricate si sunt livrate in locatie, iar acest lucru contribuie, in mod pozitiv, la finalizarea rapida a proiectului.

imagef6vtw.png

In concluzie, daca esti in cautarea unei solutii ideale pentru constructia unei cladiri de birouri, structurile metalice reprezinta o optiune excelenta, pe care merita sa o iei in considerare. Asigura-te ca tii cont de toate caracteristicile pe care vrei sa le aiba hala metalica si comunica toate detaliile celor care se vor ocupa de proiectare. Avantajele sunt elemente esentiale, pe care nu trebuie sa le ignori, mai ales daca iti doresti un spatiu care sa vina in intampinarea tuturor asteptarilor tale!

Sursa foto: lindab.ro