Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Constructii metalice usoare pentru destinatii agricole - proiectare si tipuri de constructii metalice usoare agricole

imagej7bos.png

Cladirile sunt construite intotdeauna cu un scop clar, si pentru a indeplini anumite functiuni. Indiferent de structura si destinatie, constructiile metalice usoare sunt proiectate sa reziste si sa ramana functionale pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Dintre ele, cladirile metalice pentru destinatii agricole sunt o provocare.

Cuprins:

  1. Constructii metalice usoare pentru destinatii agricole - proiectare pana in cele mai mici detalii
  2. Tipuri de constructii metalice usoare pentru destinatii agricole si avantajele constructiilor metalice bine facute

1. Constructii metalice usoare pentru destinatii agricole - proiectare pana in cele mai mici detalii

1. constructii metalice usoare proiectare.jpg

Cerintele functionale ale constructiilor metalice usoare pentru destinatii agricole sunt determinate, de la caz la caz, de procese tehnologice concrete, si aici amintim depozitarea recoltelor, legumelor si fructelor, procesare, cresterea animalelor, gararea utilajelor. Nevoile investitorilor vizeaza cladiri mari, cu deschideri ample, dar un calendar de activitati agricole strict grabeste lucrarile. Apoi, vin cerintele speciale, care pot fi legate de factori diversi, precum anumite substante cu potential agresiv/coroziv. Solutia, in aceste cazuri, vine de la tehnologi si proiectanti specializati in design tehnologic, si din la materiale de constructii calitative. Procesele gazduite sub acoperisul acestor cladiri au nevoie sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Functionalitatea primeaza, desi, nici aspectul nu lasa de dorit.

Structura de rezistenta din otel, structura secundara, sistemele de inchideri (acoperis si pereti), sistemele suplimentare, accesoriile sunt cele mai importante subsisteme ale unei cladiri metalice usoare Lindab. Materia prima folosita la construirea a astfel de cladiri metalice este otelul de inalta rezistenta, protejat anticoroziv prin zincare la cald, proces in urma caruia se depune un strat protector de zinc pe ambele suprafete.

Structura de rezistenta este o structura spatiala din otel, realizata din cadre plane legate intre ele cu sisteme de contravantuire. In fiecare caz, se realizeaza o solutie adaptata nevoilor investitorului, functionalitate si estetic. Sistemul de structura secundara poate fi realizat cu succes de elemente structurale autoportante, tabla cutata cu profil inalt la acoperis, in variante multiple de grosimi de acoperire si culori, si casete structurale la pereti. Astfel de cladiri au, de regula, o infatisare simpla, liniara, data de tabla cutata. Structurii principale, secundare si elementelor de inchidere a acoperisului si peretilor li se adauga sistemele de captare si evacuare a apelor pluviale, sistemele de protectie (parazapezi, pasarele circulabile, scari de acces) si elemente de ventilatie la nivel de acoperis, folii anticondens, suruburi autoforante, sisteme de etansare. Toate acestea asigura o proiectare completa, pana in mai mici detalii.

2. Tipuri de constructii metalice usoare pentru destinatii agricole si avantajele constructiilor metalice bine facute

2. tipuri de constructii usoare metalice.jpg

Constructiile metalice usoare pentru destinatii agricole pot gazdui activitati din domeniul agricol sau din domenii conexe. Pot fi remize pentru utilaje, potrivite pentru a gara vehicule agricole, masini, echipament mobil, necesare oricarei firme care activeaza in domeniul agricol, pot fi silozuri de cereale, special construite pentru depozitarea de cereale in plan orizontal, pot fi ferme de crestere a porcinelor, o solutie pentru cresterea si/sau inmultirea animalelor, ferme de rate, ferme zootehnice, ferme de pui, remize pentru baloti, ferme de plante, fabrici de procesare a alimentelor, mori (fabrici de procesare a cerealelor), chiar centre de echitatie (manej). 

Constructiile metalice agricole bine facute rezista pana la zeci de ani, uneori in conditii de functionare dintre cele mai dificile. Investitorii au nevoie de constructii proiectate in functie de nevoi, de materie prima si structuri de inalta rezistenta, au nevoie de siguranta in caz de incendiu din produse cu niveluri variate de rezistenta la foc, de materiale care nu dauneaza mediului si sanatatii, de materie prima 100% reciclabila si o cantitate minimala de deseuri produsa in timpul montajului, de protectie anticoroziva, de economie de energie si retentie de caldura, chiar de oportunitati pentru instalarea sistemelor solare pentru incalzirea apei si/sau generare de electricitate. Au nevoie sa stie ca afacerea lor poate sa functioneze in conditii normale pentru ca cineva are in grija siguranta si durabilitatea spatiilor. Au nevoie de oameni care sa creada in viziunea lor si sa vina cu solutii din cele mai eficiente. Au nevoie sa fie ajutati sa ajunga la rezultatele pe care si le doresc.

In cazul cladirilor metalice din domeniul agricol, faza de proiectare structurala este pe atat de importanta pe cat este si alegerea unor materiale de inalta calitate. La final, cladirea trebuie sa poata sa fi folosita in scopul pentru care a fost construita. Sa fie perfect functionala si asta sa dureze pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Din acest motiv, este nevoie, pe langa dezvoltarea si fabricarea unor produse de un inalt standard calitativ, de o echipa de profesionisti, de la tehnologi agricoli, arhitecti, ingineri stucturisti, specialisti in prevenirea incendiilor, si pana la montatori. Acestia sunt oamenii Lindab care, pas cu pas, transforma proiecte in realitate pentru investitori din domeniul agricol.

Sursa foto: shutterstock.com