Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Culori tabla acoperis - care sunt cele mai inspirate alegeri pe care le poti face si cum sa iei cea mai buna decizie?

Culori tabla acoperis - cover.jpg

Aspectul exterior al casei tale este cartea de vizita a tuturor celor care locuiesc in aceasta. Daca iei in considerare faptul ca marea majoritate a vecinilor si a trecatorilor nu vor patrunde niciodata in intimitatea caminului tau, afirmatia anterioara incepe sa prinda contur. Este, asadar, extrem de important sa acorzi o deosebita atentie tuturor componentelor de design exterior, de la arhitectura casei si pana la paleta de culori in care aceasta este vopsita. Acoperisul, fiind unul dintre primele elemente compozitionale care atrag privirile curiosilor, are, pe langa functia practica incontestabila, si o functie estetica, pe care nu trebuie sa o neglijezi.

Pentru a face alegerile perfecte in materie de aspect exterior al casei tale, punand accentul pe estetica acoperisului acesteia, este necesar sa iei in considerare o serie de factori care sa te ghideze catre raspunsul potrivit tie si familiei tale. Spulbera miturile conform carora optiunile calitative nu sunt intotdeauna cele mai reusite din punct de vedere al aspectului si cere de la distribuitorul de tigla cu care alegi sa colaborezi o varianta in egala masura durabila si placuta ochiului.

 Cuprins:

  1. Culoarea acoperisului casei tale in relatie cu restul constructiei - cum armonizezi elementele arhitecturale cu alegerile cromatice
  2. Integrarea in estetica locului - cat de importanta este adaptarea la sfera stilistica a cartierului in care locuiesti
  3. Detalii tehnice care te-ar putea interesa

1. Culoarea acoperisului casei tale in relatie cu restul constructiei - cum armonizezi elementele arhitecturale cu alegerile cromatice 

1. Culori tabla acoperis - paleta culori lindab.jpg

 La un prim contact cu lumea designului, majoritatea covarsitoare a consumatorilor acesteia au tendinta de a crede ca nu exista reguli care sa ghideze mana pictorului, a arhitectului ori a designerului de interior care creeaza un proiect. Desi imaginatia celui care se ocupa de proiectul unei case este, desigur, absolut esentiala procesului de creatie, exista, in fapt, numeroase reguli care limiteaza posibilitatile artistului si care, odata respectate, confera un aer firesc cladirii amenajate.

1. Culori tabla acoperis - casa mediteraneana.jpg

Astfel de reguli exista si in materie de armonizare a cromaticii casei cu arhitectura acesteia, fiind important sa le cunosti inainte de a lua o decizie. Daca ti-ai construit casa intr-un stil mediteranean sau minimalist, sunt de preferat culorile pamantii, stinse atunci cand vine vorba despre acoperis. Din contra, casele care se incadreaza intr-un stil mai degraba traditional vor fi potrivite cu acoperisuri colorate intens, in rosu, caramiziu sau chiar albastru. Nu in ultimul rand, cladirile moderne, cu un aer futurist, sunt in general puse in evidenta de acoperisuri negre, o alegere discreta si eleganta.

1. Culori tabla acoperis - acoperis maro de sus lindab.jpg

 2. Integrarea in estetica locului - cat de importanta este adaptarea la sfera stilistica a cartierului in care locuiesti 

imageczxho.png

Un alt aspect important de care este imperios necesar sa tii cont atunci cand alegi culoarea tiglei de pe casa ta este cel al sferei stilistice a cartierului din care aceasta face parte. Din nefericire, pentru ca multi proprietari de case aleg sa nu se alinieze directiei stilistice a cartierului in care locuiesc, numeroase zone din tara si din lume sunt guvernate de un haos estetic si ajung sa fie evitate si criticate pana si de catre cei care locuiesc in inimile lor.

Pentru a evita crearea acestui efect nedorit de dezordine, alege sa te conformezi, macar in parte, cerintelor cromatice si arhitecturale impuse de zona in care locuiesti. Astfel, te vei simti integrat intr-un cartier in care domneste, cel putin in aparenta, armonia si nu vei avea de-a face cu cereri neplacute din partea vecinilor nemultumiti de actul tau de rebeliune stilistica.

2. Culori tabla acoperis - cartier armonios 2.jpg

2. Culori tabla acoperis - cartier 3.jpg

3.  Detalii tehnice care te-ar putea interesa 

3. Culori tabla acoperis - acoperis negru lindab.jpg

Ultimul, dar nu cel din urma punct pe care trebuie sa-l incluzi in proiectul acoperisului tau este cel legat de detaliile tehnice relevante. Ia in considerare faptul ca acoperisurile colorate in nuante deschise vor reflecta lumina soarelui, pe cand cele acoperite cu tigla de culoare inchisa vor facilita incalzirea mai rapida a casei.

3. Culori tabla acoperis - acoperis castaniu lindab.jpg

Mai mult, asigura-te ca distribuitorul in care alegi sa ai incredere iti garanteaza produse rezistente, durabile, care sa nu isi piarda din stralucire sau din culoare dupa prima furtuna ceva mai serioasa.

Picture1.jpg

Solutii exista pentru orice problema, iar tu, in calitate de client, ai tot dreptul si datoria sa le soliciti! Da-ti frau liber imaginatiei si creeaza un proiect ambitios, indiferent de aparentele piedici pe care le vei intampina. Cu o echipa de incredere alaturi, orice plan va fi dus la indeplinire, iar rezultatul va fi unul demn de reviste.

Surse foto: shutterstock.com; lindab.ro; unsplash.com