Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Cum să alegi o tablă potrivită pentru acoperiș? Iată 3 sfaturi utile pe care trebuie să le iei în considerare!

imageyr4yj.png

Alegerea unei table potrivite pentru acoperiș poate fi un proces dificil dacă nu știi pe ce criterii să te bazezi. De aceea, este util să-ți setezi câteva cerințe referitoare la caracteristici tehnice, dar și la alte detalii importante (precum brandul producător, prețul, calitatea etc.). Astfel, vei putea să iei decizia cea mai bună doar dacă vei ști ce variante ai la dispoziție și cum să selectezi opțiunea ideală pentru proiectul tău.

În acest articol, vei afla 3 lucruri importante pe care nu trebuie să le ignori atunci când pornești în căutarea tablei perfecte pentru acoperișul tău!

  • Tipul de tablă

În primul rând, trebuie să hotărăști ce tip de tablă vrei să folosești. Pe piață există mai multe categorii pe care trebuie să le iei în considerare, ținând cont, bineînțeles, de specificul proiectului pe care urmează să-l pui în aplicare și de dorințele tale. Astfel, poți opta pentru o tablă fălțuită, pentru o tablă cutată sau pentru tiglă metalică de tip panouri. Fiecare gen de tablă are anumite caracteristici pe care este obligatoriu să le iei în calcul, pentru a putea evalua corect raportul dintre ceea ce îți oferă respectivul produs și ceea ce ai tu nevoie.

  • Recomandări și montaj

Trebuie să ai în ved.ere și montajul tablei atunci când selectezi tipul potrivit, întrucât cerințele pot fi diferite. De exemplu, în cazul tablei fălțuite, montajul este ceva mai dificil și necesită o echipă de montatori cu experiență. Tabla cutată și țigla metalică se montează mult mai rapid, însă este bine să ții cont și de alte detalii în acest proces. De pildă, tabla cutată este recomandată pentru acoperișuri care au o înclinație de aproximativ 15 grade. Montajul țiglelor metalice este mai facil și datorită faptului că aceste panouri au o greutate mai redusă. Bineînțeles, este obligatoriu să iei în calcul și construcția pentru care urmează să achiziționezi elementele pentru acoperiș, fiindcă fiecare tip de clădire poate necesita o abordare specifică.

  • Caracteristicile tehnice

image2n6w.png

Sunt o mulțime de specificații tehnice pe care nu trebuie să le ignori atunci când vine vorba despre achiziționarea unei table pentru acoperiș. Trebuie să fii atent la grosime, la culoare, la structură, la design, dar și la prezența unor straturi suplimentare, care pot influența nivelul de calitate (precum straturile de zinc, de protecție UV, de sigilare etc.). Dacă ai nelămuriri, poți apela la sfaturile producătorilor sau consultanților pe care ți-i pune la dispoziție brandul respectiv. De exemplu, dacă vrei să achiziționezi tablă Lindab pentru acoperiș, vei găsi pe site toate informațiile de care ai nevoie și vei putea cere detalii suplimentare de la echipa de consultanți

În concluzie, tabla pentru acoperiș este un element important, pe care trebuie să-l alegi cu grijă. Ține cont de toate amănuntele esențiale și nu uita să iei în calcul atât lucrurile tehnice, cât și cele legate de proiectul pe care vrei să-l materializezi. Cu siguranță vei alege opțiunea cea mai bună pentru tine dacă te vei baza pe aceste criterii de bază!

Sursă foto: pixabay.com