Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Secretele unui acoperis nou: afla bunele practici care vor asigura durabilitatea acoperisului casei tale

imagerkj0i.png

Cu siguranta, multi romani sunt convinsi de faptul ca ce e facut cu mana lor este sfant, asa ca aleg sa isi construiasca de la 0 casa visurilor, in loc sa faca compromisul de a achizitiona o locuinta construita pentru nevoile altei familii. Daca te afli in randul norocosilor care au in vedere un proiect de constructie ambitios pentru o noua casa, fara indoiala ca utilizarea celor mai bune materiale si tehnici de constructie sunt chestiuni care te preocupa.

Desi toata lumea stie ca fundatia unei case este elementul cheie al unei constructii durabile, din pacate lipsa de bani si nerabdarea de a termina casa ii determina pe multi romani sa faca rabat la calitate in ceea ce priveste acoperisul. Cel putin la fel de important ca orice alta componenta a casei, un acoperis rezistent asigura confort, durabilitate si eleganta locuintei tale. Inainte de a alege varianta de acoperis care se potriveste cel mai bine casei tale,, este necesar sa cunosti cateva elemente de baza despre tehnici de montare a acoperisurilor si accesorii care sunt cateodata, din pacate, trecute cu vederea.

Cuprins:

Ponturi pentru un nou acoperis: de ce sa alegi tigla metalica pentru acoperisul tau

  1. De ce se pune folie anticondens sub tabla - un mic detaliu ce te poate scuti de multe batai de cap mai tarziu
  2. Accesorii necesare pentru un acoperis nou

1. Ponturi pentru un acoperis nou: de ce sa alegi tigla metalica pentru acoperisul tau

Atunci cand construiesti o casa te confrunti, la fiecare pas, cu alegeri pe care esti nevoit sa le faci, fie ca acestea sunt de natura estetica sau ca tin de materialul pe care doresti sa il folosesti pentru noua ta casa. Dileme similare ii macina si pe cei ce se afla pe punctul de a finaliza detaliile legate de acoperis. In functie de climatul si specificul zonei in care locuiesti, este posibil ca un anume tip de acoperis sa corespunda nevoilor tale mai bine decat celelalte. Un alt criteriu demn de luat in considerare este inclinatia acoperisului, care este de asemenea relevanta pentru zona geografica in care traiesti, data fiind nevoia de a rezista unei cantitati insemnate de precipitatii.

O alegere versatila cand vine vorba de un echilibru intre durabilitate, aspectul placut si o varietate de unghiuri ce pot fi acomodate este tigla metalica. Mult mai usoara si facil de montat decat tiglele ceramice sau de beton, tigla metalica asigura protectie superioara impotriva precipitatiilor si a vantului, printr-o izolare etansa ce nu va da batai de cap. Fata de traditionalele foi metalice de tabla utilizate de multi romani pentru locuinte, tigla metalica produsa de o echipa de profesionisti garanteaza o durabilitate mult superioara si costuri infinit mai mici cu intretinerea si mentenanta, in plus fata de un design elegant ce va innobila aspectul casei.

2. De ce se pune folie anticondens sub tabla - un mic detaliu ce te poate scuti de multe batai de cap 

 Trebuie sa ai in vedere ca odata ales un material de calitate superioara pentru acoperisul tau, pentru a observa intreaga paleta de beneficii promise de tigla metalica este nevoie ca aceasta sa fie montata corespunzator, conform indicatiilor producatorului si sa nu faci rabat la calitate in ceea ce priveste accesoriile si manopera ce completeaza tigla metalica. Un asemenea detaliu de-a dreptul esential este folia anticondens. Rolul acesteia este de a impiedica umezeala sa patrunda dincolo de tabla in stratul izolator de scandura al acoperisului si implicit in interiorul casei. Aceasta folie asigura ventilarea corespunzatoare a suprafetei de lemn si stoparea degradarii acestei suprafete. Cu alte cuvinte, o folie anticondens de calitate nu numai ca va va salva de la batai de cap legate de probleme cu umezeala ce poate strica peretii si tavanul casei, dar va face si lucrarile de mentenanta si inlocuire a elementelor acoperisului mult mai rare. Astfel, te vei putea bucura de un acoperis de calitate la un pret foarte avantajos, facand o investitie initiala chibzuita.

3. Accesorii necesare pentru un acoperis nou 

Odata stabilit ca pentru un acoperis durabil, de calitate, este nevoie de mai mult decat o alegere potrivita in ceea ce priveste tipul de invelitoare, se recomanda sa arunci un ochi si in directia accesoriilor complementare pentru acoperisul tau. Un asemenea element ce va imbunatati calitatea constructiei tale este un sistem de ventilatie pentru acoperis, ce completeaza rolul foliei anticondens si asigura o buna circulatie a aerului sub stratul de tigla metalica si o izolare termica superioara. De asemenea, nu uita ca, pentru a te feri de efectul daunator al precipitatiilor asupra constructiei tale si asupra sigurantei celor din jur, este absolut necesar sa iti echipezi acoperisul cu elemente precum jgheaburi, burlane si un sistem de parazapezi, mai ales daca inclinatia pantei este una din cele mai abrupte. Nu uita ca toate aceste investitii sunt pentru binele tau si al casei tale, asa ca nu cauta sa faci economii acolo unde nu este cazul.

Un acoperis trainic poate fi elementul ce completeaza perfect o constructie sigura, durabila si care este in armonie cu natura inconjuratoare. Pune pret pe calitate si vei observa ca roadele investitiei tale intr-un acoperis bun vor merita tot efortul.

Surse foto: Picjumbo.com; Shutterstock.com.