Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Tipuri de tigla: ce ar trebui sa alegi pentru acoperisul tau?

image0nxznv.png

Atunci cand vine vorba de construirea unei case, unul dintre cele mai importante elemente este acoperisul. Pana la urma, el este cel care ii va proteja pe cei dinauntru, dar si mobila de conditiile meteorologice de afara, cum ar fi ploaia, zapada, frigul etc. Insa poate cel mai important aspect cand vine vorba de acoperis este alegerea sistemului de invelitoare pe care urmeaza sa il folosesti. Ce ar trebui sa alegi? Tigla metalica sau tigla ceramica?

Atunci cand faci aceasta alegere dificila trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte precum calitatea materiei prime dar si a lucrarii. Mai mult, alte elemente de care sa tii cont sunt siguranta si durabilitatea. Mai jos vei afla toate informatiile de care ai nevoie pentru a face alegerea corecta.

Cuprins

  1. Tipuri de tigla: care sunt avantajele tiglei metalice?
  2. Tipuri de tigla: ce avantaje aduce tigla ceramica?

1.  Tipuri de tigla: care sunt avantajele tiglei metalice 

Iata care sunt principalele avantaje atunci cand vine vorba despre tigla metalica:

  • Montarea

Instalarea unei tigle metalice are nevoie de crearea unei structuri care poate fi facuta fara mari probleme si destul de rapid. De cealalta parte, la tigla ceramica vei avea nevoie de o structura de lemn dimensionata cum trebuie. Montarea este, asadar, un proces mult mai usor si rapid, folosindu-se suruburi autofiletante pe structura de sipci si contrasipci. Sistemul de invelitoare este unul etans.

  • Greutatea

Fata de tigla ceramica (o invelitoare destul de grea, 35-65 kg/metru patrat), tigla metalica are o greutate cu mult redusa, de doar 4,5 kg/metru patrat.

  • Eficienta

Tigla metalica are un sistem de prindere extrem de eficient iar acesta va facilita montarea pe serpante cu capacitati mai mici. Astfel, costurile in ceea ce priveste structura de rezistenta vor scadea consderabil.

  • Preturi mai bune

Tigla metalica va fi intotdeauna mai ieftina decat tigla ceramica. Asta pentru ca materialele si mana de lucru vor fi mai ieftine, dar si pentru ca montarea ei este una extrem de simpla si rapida.

  • Intretinerea

Un alt avantaj important consta in cheltuielile reduse pe care le vei avea pentru a intretine o tigla metalica, in comparatie cu una ceramica. Tigla metalica isi va pastra aspectul neschimbat pentru o perioada lunga si nu va rugini si nici nu va forma muschi, asa cum o face tigla ceramica. De asemenea, daca va fi grindina, tigla ceramica s-ar putea sparge, ceea ce te va duce automat la chetuieli in plus pentru ca va trebui sa o inlocuiesti. O tigla metalica este mai rezistenta si nu vei avea parte de astfel de surprize neplacute.

 2. Tipuri de tigla: ce avantaje aduce tigla ceramica 

Chiar daca montarea ei este una mai complexa iar costurile vor fi in general mai mari tocmai din acest motiv, trebuie sa stii ca tigla ceramica vine si ea cu avantaje:

  • Rezistenta

Tigla ceramica este foarte rezistenta in fata chiar si celor mai aprige conditii meteorologice si este usor de intretinut. Mai mult decat atat, producatorii ofera de obicei si protectie anti-corosiva dar si garantii privind mentinerea culorii pana la 20 de ani.

  • Garantia extinsa

Tigla ceramica aduce cu ea o durabilitate remarcabila - de obicei undeva intre 40 si 70 de ani, totul depinde insa si de ce materiale se vor utiliza. Aceasta perioada este in mod semnificativ mai mare decat cea pe care poate sa o ofere tigla metalica, care are o durata de viata de 10-20 de ani.

Asadar nu uita ca atunci cand iti construiesti acoperisul pentru casa, inainte sa iei orice fel de decizie, asigura-te ca esti foarte bine informat pentru a nu avea surprize neplacute ulterior. Inainte de orice, hotaraste-te ce fel de sistem de invelire vei folosi si chiar daca vei apela la o firma specializata, asigura-te ca ei isi fac treaba asa cum trebuie si monitirozeaza-i pentru a vedea daca respecta toate etapele. Cand vine vorba de alegerea tiglei, te poti ghida dupa informatiile de mai sus pentru a te asigura ca faci alegerea care se potriveste cel mai bine cu toate necesitatile si cea care iti va asigura acoperisul mult visat pentru noua ta casa.

sursa foto: lindab.ro