Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Acoperis faltuit la Sala Cavalerilor, Castel Karoly, Carei

Aspect deosebit. Materiale rezistente in timp la actiunea conditiilor meteo extreme. Functia de protejare a obiectelor si lucrarilor de arta adapostite. Manopera impecabila.

Acestea sunt doar cateva dintre cerintele obligatorii in momentul deciziei renovarii unei cladiri de patrimoniu. Tema nu a fost deloc usoara nici in cazul renovarii Castelului Karoly, din Carei (judetul Satu Mare), construit in anul 1482 de catre Karoly Laszlo. Lucrarile de renovare au inceput in decembrie 2009 si au fost finalizate in decembrie 2011. Una dintre provocarile principale ale renovarii a fost invelitoarea pentru Sala Cavalerilor. Solutia gasita de arhitect si constructor a fost acoperisul faltuit Lindab.

„Fiind vorba despre o cladire monument, aspectul invelitorii era extrem de important. Acesta a fost unul dintre motivele principale pentru alegerea Lindab, care are cu siguranta un design nobil. Apoi, ne-au interesat calitatile de etansare. Sala Cavalerilor are un plafon din lemn, pictat, care trebuia protejat cu mare grija. De asemenea, aveam nevoie de un material rezistent la intemperii, in speta la clima noastra continentala (cu diferente mari de temperatura iarna-vara, ploi si zapezi abundente), cat si la radiatii ultraviolete.

Pe de alta parte, fiind vorba de structuri de rezistenta istorice, se impunea un material usor, care sa nu dea incarcari suplimentare. Nu in ultimul rand, am ales tabla faltuita pentru ca a putut fi folosita eficient la pantele mici si pentru ca isi pastreaza timp indelungat aspectul initial”, a declarat doamna Arhitect Ana Maria Pop, sef de proiect.

Lucrarea a avut pretentii deosebite pentru executie. Provocarea principala a constat in ridicarea foilor de tabla pana la acoperis, fara a afecta fatada recent renovata.

Arhitect: doamna Ana Maria Pop, Sef de Proiect

Constructor: Acropolis Buildings, Baia Mare

Beneficiar final: Primaria Municipiului Carei