Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Acoperis faltuit, Sighisoara, judetul Mures

In imediata apropiere a cetatii Sighisoara, printre case multicolore cu acoperis ceramic, se ridica straniu o constructie noua si foarte frumoasa imbracata in tabla faltuita FAP de la Lindab!

Alegerea invelitorii s-a facut impreuna cu Dl. Arhitect Robert Farczadi de la firma Proiect A SRL iar solutia Lindab a fost tabla plana faltuita asezata pe un acoperis cu o panta de numai 2 grade care se continua apoi roluit pe fatada exterioara a cladirii. A fost aleasa aceasta solutie deoarece, tabla faltuita este cel mai sigur material pentru acoperisuri cu panta mica.

Cea mai mare provocare a fost montajul, realizat impecabil de Aldach Sandru din Cluj. Am spus “provocare” deoarece avem o tabla roluita care face legatura intre acoperis si fatada si avem o panta foarte mica cu multe strapungeri ceea ce presupune ca toate imbinarile sa fie realizate impecabil.

Avand o panta atat de mica, este aproape imposibil ca zapada sa alunece de pe acoperis si astfel, a fost prevazut un sistem de degivrare asezat pe intreaga suprafata a acoperisului, pe ambele parti ale falturilor si in vecinatatea strapungerilor.  Sistemul de degivrare este unul complex, cu senzori de umezeala si de temperatura si, a fost proiectat si dimensionat astfel incat consumul de energie sa fie minim. Pentru a nu exista niciun pericol, au fost montate sisteme de parazapezi profesionale Lindab Protectline alcatuite din tevi montate pe console speciale care se aseaza pe falt, fara a strapunge acoperisul.