Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Sediu firma de arhitectura, Baia Mare

Sistem de acoperis format din tabla din otel semidura si membrane cu rol de protectie si consum de energie avantajos fata de ventialtia traditionala, montate direct pe capriori.  Culoare acoperis: gri inchis.

Acoperisul isi adduce aportul la imaginea de ansamblu a biroului de arhitectura Architel din Baia Mare. Imaginile (parte Lindab, parte Arh Alexandru Baban) stau marturie.

Declaratie Arh. Petre Rosca

Multe firme de arhitectura prefera sa-si amenajeze birouri in case vechi, in primul rand fiindca demersul reprezinta o provocare pentru un arhitect si nu in ultimul rand pentru a salvarea memoriei locului.

Conceptia reabilitarii in acest caz a avut la baza dorinta de a pastra si a pune in valoare cat mai multe elemente definitorii ale vechii cladiri, urmand ca noile interventii sa intre in contrast cu vechiul, printr-o abordare apropiata de minimalism.

Volumul principal al casei vechi, un parter clasic cu acoperis sarpanta, a fost curatat de finisajele inutile, fiindu-i redata textura de caramida initiala, in timp ce acoperisului i s-au remodelat stresinile pentru a obtine un volum simplu, placat cu tabla lisa faltuita. Cladirea initiala dispunea de o mica extindere cu acoperis plat, care acum a fost inlocuit cu o terasa, fapt care a facilitat prelungirea liniei aticului si obtinerea unui volum simplu paralelipipedic, tencuit in alb, incastrat in volumul de caramida al cladirii vechi. In acest volum minimalist sunt inserate la fatada principala ferestrele largi cu grilaj metalic glisant, in timp ce la fatada dinspre curte s-a decupat intrarea, cu cele trei trepte “plutitoare”.

Tot la exterior, s-a incercat ca elemente precum firma cu numele biroului de arhitectura, mascarea contoarelor si poarta de intrare in curte, sa fie concepute unitar in atmosfera generala a amenajarii.