Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Anvelopare si ventilare cladire Automatica, llfov

Lindab a contribuit in cadrul acestui proiect la anveloparea cladirii plecand de la structura existenta din beton armat realizata din stalpi, grinzi si chesoane la acoperis, structura realizata in jurul anului 1980. Inainte de inceperea anveloparii, beneficiarul a indepartat peretii de inchidere existenti si a curatat acoperisul. Deasemenea, Lindab a adus solutia optima de ventilare si climatizare atat in zona de birouri, cat si in hala de productie.

Conceptul si arhitectura au fost realizate de Arcadia Engineering ca proiectant general (https://arcadiaeng.com/). Automatica, fondata in urma cu peste 60 de ani este acum membra a grupului CEMS EPC (https://automatica.ro/decizia-infiintate-automatica-sa/).

Anveloparea Lindab a constat in realizarea acoperisului terasa, luminatoare, structura secundara, pereti perimetrali, porti sectionale, copertine si pereti cortina. La acoperis s-au executat lucrari de termoizolare cu vata bazaltica si hidroizolare cu membrana PVC, refacandu-se in acelasi timp si luminatoarele pe pozitia golurilor existente in acoperis, accesorizate cu trape de fum conform cerintelor. La peretii perimetrali Lindab a executat o structura secundara metalica din profile cu pereti subtiri fixata in stalpii existenti, tabla cutata la interior, termoizolatii si diverse solutii arhitecturale la exterior precum casete de fatada, tabla cutata, tabla ondulata (sinus), lamele de fatada si altele, intr-o combinatie de alb si negru conform cerintelor arhitecturale. Lindab a furnizat de asemenea si cadrele de porti impreuna cu portile sectionale, unul dintre criteriile decizive in aceasta alegerea acestora fiind pragul subtire ce favorizeaza evaluarea in caz de necesitate. Copertina de la intrarea principala si copertinele usilor sectionale au fost realizate dintr-o structura metalica placata cu lamele de fatada negre, copertina de la intrarea principala fiind accesorizata cu lamele albastre la interior. Lindab a asigurat pentru solutiile livrate proiectare, management de proiect si asistenta in santier, montajul acestora si executarea peretilor cortina fiind realizate de Lindab prin partenerul sau Smart Nod Profile, executant de specialitate.

Din perspectiva solutiei pentru ventilare si climatizare, acest proiect se imparte in mai multe faze:

  1. Faza 1 – birourile – au fost livrate: o centrala de tratare a aerului cu debitul de 2400 mc/h, sloturi LTD folosite in zona de open-office si valve Airy pt birouri individuale. Pentru sistemul de distributie al aerului a fost folosita tubulatura Spiro cu diametre cuprinse intre 100 si 450 mm.
  2. Faza 2 – ventilatia din hala – pentru sistemul de evacuare a aerului viciat din hala a fost folosita tubulatura Spiro cu diametre intre 355-450 mm(atasez foto). In vestiare am livrat tubulatura cu diametre cuprinse intre 100 si 315 impreuna cu grilele RGS si valve KU.  Urmeaza sa definitivam proiectul pentru filtrarea aerului din hala de productie, impreuna cu partenerul Jarex.

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta?

Suna-ne la 0744.328.433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.
Lindab. De viitor