Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Sediu Aragon, Stefanestii de Jos

In toamna lui 2023, proiectul Aragon a castigat premiul sectiunii "Cladiri industriale, administrative, turistice si sport/loisir” la "Bienala Naționala de Arhitectura 2023, ediția a XV-a". Aragon a castigat in fata altor proiecte nominalizate precum "Buzesti Tiriac Tower" sau "Stadionul Rapid – Giulesti". Lindab a proiectat, livrat si montat aceasta cladire. Mai multe detalii despre acest premiu gasiti in linkul de mai jos.

https://www.uar-bna.ro/2023/proiecte/169/

Aragon este un furnizor complet de pardoseli din rasini pentru centre comerciale, cladiri industriale, ansamble rezidentiale, industria alimentara, parcari si nu numai (https://aragon-grup.ro/ro/). Dupa 20 de activitate in Romania a decis sa investeasca intr-un sediu modern si adaptat nevoilor actuale de productie si depozitare, imbinand functiile unei unitati de productie cu un design special menit sa sublinieze apetitul companiei pentru solutii premium si arhitecturi desavarsite.

Cladirea are la baza o structura de rezistenta realizata din profile cu sectiuni eficiente, accesorizata cu plansee intermediare pentru zona de showroom si birouri, solutie completa de acoperis terasa cu luminatoare si trape de desfumare, la pereti fiind utilizate solutii speciale de placare avand la baza casete structurale. Pe primii trei metri de la soclu beneficiarul a ales sa utilizeze o placare ventilata pe baza de placi realizate chiar in fabrica Aragon cu materiale proprii utilizate preponderent la pavaje. In zona mediana a peretilor s-a aplicat un contur din tabla ondulata iar la partea superioara a peretilor au foat utilizat lamele de fatada dispuse vertical si in forma de evantai, cele trei solutii disyincte fiind separate de bandouri orizontale generoase. Lindab a proiectat fundatiile, structura de rezistenta si inchiderile in concordanta cu normativele in vigoare, tinand cont de conditiile climatice din Romania, de incarcarile generate de zapada, vant si de actiunea seismica.

Conceptul arhitectonic a fost elaborat de biroul de proiectare Ene+Ene Arhitectura (https://ene-arhitectura.ro) iar punerea in opera a fost realizata de Lindab prin partenerul Danyna Grup, executant de specialitate.

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta?

Suna-ne la 0744.328.433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.
Lindab. De viitor