Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Fabrica de lapte praf Arla, Vimmerby

Opt etaje. Aceasta este inaltimea la care cladirea centrala a noii fabrici de lapte praf Arla din Vimmerby troneaza asupra orasului. Cladirea gazduieste cele doua turnuri epuratoare de gaze din inox ale instalatiei. Acestea sunt doua verigi foarte importante in procesul care transforma aproximativ 2.000 de tone de lapte in 200 de tone de lapte praf pe zi.

Laptele, care este inca in stare lichida, este preluat acum in cel mai inalt punct al instalatiei – camera de pulverizare. „Laptele, avand acum o consistenta similara cu cea a iaurtului, este ulterior pulverizat la presiune inalta in camera de pulverizare, la etajul opt”, continua Stefan. „Prin pulverizarea acestuia prin duze speciale, laptele este transformat in picaturi extrem de mici. Simultan, adaugam aer fierbinte la temperatura de 200°C in camera de pulverizare. Rezultatul este ca fiecare picatura minuscula de lapte explodeaza si se imparte in substanta uscata si abur rezultat din apa. Aburul se ridica, in timp ce substanta uscata cade precum zapada si astfel realizam ceea ce numim uscarea prin pulverizare.”

Fiecare turn absoarbe aproximativ 100.000 m3 de aer pe ora. Acest fapt afecteaza ventilatia incaperii, deoarece temperatura din jurul turnurilor este foarte ridicata, iar aerul incalzit din zona trebuie evacuat. „Utilizam instalatia de peste un an si detinem un sistem cu o functionare impecabila.” Evident, acesta include sistemul de ventilatie din inox Lindab – instalat de YIT Sverige AV – care ne‑a oferit un sistem bine echipat pentru a face fata tuturor cerintelor noastre exigente”, adauga Stefan Davidsson.

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta?

Suna-ne la 0744.328.433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.
Lindab. De viitor