Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Instalatie de climatizare la fabrica Michelin Cord Zalau

Conform temei de proiectare a beneficiarului, s-a dorit climatizarea (incalzirea/racirea) si asigurarea echilibrului dintre aerul evacuat si aerul introdus in hala de productie a cordului metalic pentru cauciucurile Michelin.

In aceasta hala exista evacuari masive de aer cald si in acelasi timp degajari de caldura, rezultate din procesul tehnologic; aceste doua componente trebuiau controlate astfel incat sa se asigure un echilibru pe partea de debite de aer si in acelasi timp sa se asigure in hala o temperatura de maximum 30 grade pe timp de vara.

Astfel, s-au montat 3 centrale de tratare aer (CTA) noi, cu posibilitate de recirculare, si chillere pentru a asigura racirea aerului, CTA-urile vechi au fost dotate cu baterii de racire precum si produse din gama ADS si Comfort.

Cateva cifre cheie:

-          3 buc. CTA de 50.000 mc/h fiecare

-          8 buc. chillere cu puterea de 350 kW fiecare

-          8 buc. module hidraulice pentru chillere

-          8 buc. baterii de racire pentru CTA-urile existente

-          82 buc. grile RGS

-          Peste 200 metri de tubulatura Spiro

-          Peste 150 fitinguri din gama Lindab Safe

Proiectul a fost unul mai special, in sensul ca trebuia adaptat la o situatie existenta, ceea ce in majoritatea cazurilor este mai dificil decat in cazul unui proiect facut de la zero. Astfel, provocarile cele mai mari au fost in gasirea spatiilor unde vor fi montate centralele de tratare aer noi, in interiorul halei de productie, si in acelasi timp sa nu fie deranjat nici fluxul de productie in timpul montajului acestora.

 Dimensiunile echipamentelor sunt considerabile (Lxlxh: 4 x 2.9 x 2 metri) si au trebuit dimensionate astfel incat sa incapa perfect pe platformele suspendate existente, lucru ce se poate observa si in poze. Din aceeasi categorie de provocari legate de spatiu a fost si gasirea amplasamentelor potrivite pentru cele 8 chillere si module hidraulice care de asemenea au dimensiuni considerabile (Lxlxh: 6 x 2.3 x 2 metri).

 O alta provocare a fost echiparea centralelor de tratare vechi, existente, cu baterii de racire si adaptarea acestora la situatia nou creata.”, a declarat Adrian Pop, Manager Produse Ventilatii.

Un factor important in intocmirea si derularea proiectului l-a reprezentat relatia solida, dezvoltata in ani, cu proiectantul de la firma ROBIROM Zalau, precum si cu reprezentantul beneficiarului lucrarii, care au dat dovada de suport si deschidere totala fata de Lindab in toate etapele.

Per total, cu toate provocarile de pe parcurs, ne bucuram ca am putut oferi o solutie completa de climatizare si ventilare si ca feedback-ul beneficiarului, dupa punerea in functiune a instalatiilor, este unul pozitiv si ni s-a transmis ca vom mai colabora si la alte proiecte.”, a completat Adrian Pop.

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta?

Suna-ne la 0744.328.433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.
Lindab. De viitor